Održan godišnji sastanak CLARIN centara

13. svibnja 2022.

U Utrechtu je održan godišnji sastanak CLARIN centara od 11. do 12. svibnja 2022. Sastanak centara godišnji je skup za sve koji su uključeni u uspostavu ili održavanje mrežnih sjedišta nacionalnih konzorcija CLARIN-a, s posebnim naglaskom na tehničku infrastrukturu. Sastanak 2022. godine održan je u hibridnom obliku, a na njemu je osobno nazočio član Odbora CLARIN tehničkih centara (SCCTC) iz HR-CLARIN-a Vanja Štefanec.

HR-CLARIN predstavljen na godišnjoj konferenciji DARIAH-HR

16. listopada 2021.

Konferencija se održala na Sveučilištu u Zadru od 13. do 15. listopada 2021. te online putem Zooma. U okviru konferencije raspravljalo se o temama poput digitalnih humanističkih znanosti i otvorene znanosti, kulturne baštine u digitalnim humanističkim znanostima, digitalnih metoda i alata, informacijske organizacije za digitalne humanističke znanosti, kao i digitalne infrastrukture. Nacionalni je koordinator HR-CLARIN-a izlaganjem predstavio HR-CLARIN konzorcij i jezične resurse i alate za hrvatski jezik u povijesnome kontekstu.

Sastanak konzorcija HR-CLARIN-a

29. lipnja 2021.

Sastanak HR-CLARIN konzorcija održan je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2021-06-28. Dogovoreni su konkretni oblici suradnje, određene kontaktne osobe u svakoj ustanovi-članici konzorcija i predstavljena prva inačica kataloga resursa koje svaka ustanova-članica želi ponuditi europskim istraživačima kroz HR-CLARIN.

1 2 3 4